Kako sačuvati bicikl u zimskom periodu

Januar 13, 2021

 Čim stigne zima nekako većina ljudi prestaje sa vožnjom bicikla, što je potpuno razumljivo i odlučuju da ga odlože do sledeće sezone. Jedino najveći ljubitelji bicikla ni preko zime se ne razdvajaju od svog ljubimca jer upravo vožnja po ovakvim vremenskim uslovima njima predstavlja pravu adrenalinsku vožnju. Da bi Vas bicikl služio i nakon zimskog sna, pootrebne su neke osnovne pripreme za sve to, a ne samo da se nasloni na zid neke šupe i zaključa.

 

 Dobro očistite bicikl

Prvo što morate da uradite jeste da bajs dobro očistite i dobro osušite. Kada to završite potrebno je svaki rotitrajući deo podmazati nekim sredstvom za čuvanje delova koja će sprečiti pojavu rđe i sprečiti prašinu da se zakači.

https://www.mickosport.rs/oprema-za-bicikle/ciscenje-i-odrzavanje

Obavezno proverite gume pre odlaganja. Proverite trajanje baterija na svetlima jer i one imaju roktrajanja i rok mirovanja. 

 

Odlaganje i čuvanje bicikla

 Najvažnije je da bicikl provede zimske mesece na nekom suvom mestu jer ćete na taj način sprečiti pojavu korozije i pucanje guma. Prekrijte ga ceradom i zaštitite da nešto padne na njega. U ponudi imate i kuke-nosače za bicikle uz pomoć kojih podižete bicikl visoko gde sprečavate deformisanje guma i dobijate na prostoru.

https://www.mickosport.rs/oprema-za-bicikle/nosaci-za-auto-i-ostali-nosaci

Ako su u pitanju bicikli sa suspenzijama onda je bolje da bicikl okrenete naopako jer na taj način sprečavate taloženje ulja. Bilo bi poželjno da povremeno okrenete točkove i stisnete kočnice par puta.

https://www.mickosport.rs/artikal/cerada-za-bicikl-200x100cm

Micko Sport © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.
https://www.mickosport.rs/images/banners/90.png ×